Boksetræning til vægttab

Det er ikke ofte det første redskab man går til, hvis man ønsker at gå ned i vægt, men faktisk er en boksepude en god løsning til vægttab. Selvfølgelig er boksepuden heller ikke en den gyldne løsning du har været på udkig efter, og en høj aktivitet og en god kostplan skal være en del af programmet, hvis du vil opnå de bedste resultat med dit vægttab.

Boksning er en alsidig sport, der kan udfordre din krop på en række forskellige måder. Slag og spark imod en boksepude er en effektiv måde hvorpå, du kan forbrænde kalorier, men kun hvis du holder et højt ensartet tempo igennem hele træningen. Nøglen til vægttab igennem boksning er tempo, og du skal starte med et tempo som passer til dit niveau og gradvist arbejde dig opad – med højere og højere intensitet. Resultat heraf vil være en trimmet mave, flotte arme og et overall vægttab.

Selvom vi i dette blogindlæg snakker omkring, at du kan benytte en boksepude til vægttab, så vil vi understrege, at resultaterne er bedste hvis du går ind til boksning med en ide om, at få en sundere krop generelt. De bedste resultater vil være, hvis du selv anskaffer dig en boksepude (se mere ved boksepude.dk), og virkelig får interessen for at bokse derpå. Når du nyder træningen, så vil resultaterne kommer langt hurtigere (.. og vare længere tid).

Selve træningen på boksepuden

Afhængig af din vægt og niveau af fitness, så kan boksning være et ekstremt effektivt middel til at forbrænde kalorier og ikke mindste tone dine muskler. En person på 70 kg. kan ved boksning forbrænde 422 kalorier i timen. Dette tal er dog ikke præcis, da antallet af kalorier du forbrænder afhænger i høj grad af, hvilket tempo kan du opretholde, hvilket er vanskeligt at sætte tal på. Endvidere vil du forbrænde mere ved en tung hængende/stående boksepude fremfor f.eks. en speedball/boksebold. Modstanden betyder meget for resultaterne.

Hvis du er ny indenfor boksetræning, så skal du starte ud i et moderat tempo. Start ud med at skifte imellem jabs, cross, hooks og uppercuts (tryk på ordene for videoer med diverse teknikker). Har du et fitnesscenter tæt på, så kan det være en rigtig god ide, at tage 4-5 opstartstimer for, at få de rigtige teknikker blot for, ikke at lave skader på dine hænder. Teknikken er ikke vigtigt i sig selv, som at du blot holder et højt tempo.

Selve træningen: 2 minutters boksning + 1 minuts pause (*4-10)

Når det drejer sig tid til at intensivere din boksetræning, så kan en mulighed være at øge længden af dine runder på boksepuden, men det er ikke altid den bedste idé. Grunden hertil er, at folk har en naturlig tendens til at kompensere for den længere periode ved, at nedsætte tempoet, hvilket vil ødelægge din træning. Den sidste løsning, som vi anbefaler, er at begynde at slå endnu flere slag i den periode du slår på puden (dvs. flere slag på 2 minutter). Til dette formål kan det være en ide, at have en spotter som tæller antal slag for dig.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *