Introduktion til cirkeltræning og hvordan du kommer i gang

Cirkeltræning er en tempofyldt klasse, hvor du udfører en øvelse i 30 sekunder til 5 minutter hvor du derefter går videre til en anden øvelse. Alle begynder ved en station (øvelse), og når instruktøren råber skift, så flytter alle til den næste frie station (øvelse). Nogle klasser tilføjer aktiviteter så som, stepping eller stationær cykling, hvor andre udelukkende fokuserer på muskel træning (vægtmaskiner).

Cirkeltræning

Cirkeltræning er en god ide på mange punkter.  Det er med til, at øge din styrke samt forbrænding af kalorier. Men du får dog ikke det samme niveau af kondition, som hvis du tog aerobic og styrketrænings sessioner hver for sig. Prøv at nå et mål, med at komme til cirkeltræning 3 gange om ugen. Det vil være den optimale mængde af træning, og vil være sundt på mange parametre.

Selve udmattelses niveauet må betegnes som middel. Cirkeltræning har en tendens til at være intens, men det er helt tilpasset til den enkelte deltager. Begyndere bruger mindre vægt og udføre enklere øvelser end mere erfarne. Alle får dog præcis den træning der passer til netop dem.

Ingen bekymringer om koordinering af din træning!

Når du skal til cirkeltræning er der ingen bekymringer om koordinering af din træning. Det hele er planlagt og udføres nøje af veludannede instruktører. Cirkeltræning henvender sig til alle, der har lyst til at komme og svede og få en god træning. Træningen er også populær blandt travle mennesker, der ønsker at kombinere en styrke samt aerobic rutine i deres træning. Enhver der ønsker en sjov og tempofyldt træning vil kunne lide cirkeltræning.

Hop

Det er vigtigt at have en god instruktør til cirkeltræningen. Gode instruktører er opmærksomme på hvert medlems niveau og laver træningen så den passer til alle. Selvom du skifter hurtigt fra øvelse til øvelse, skal instruktøren stadig fokusere på om du anvender den rette teknik under hver enkelt øvelse, da du ellers vil kunne få skader. Der er endvidere højest et minuts hvile mellem hver station.

Gode tips til nybegynderne!

Et godt tip til de første der skal prøve kræfter med cirkeltræning er, vær opmærksom om du føler dig tilpas under træningen. Mange mennesker bliver overasket over hvor udfordrende cirkeltræning kan være. Her er det også vigtigt at nævne enhver maskine skal være indstillet helt korrekt, så den passer til præcis din størrelse. Hvis maskinen ikke er opsat korrekt, kan det være at du kommer til at udføre øvelsen forkert, hvilket vil med stor sandsynlighed resultere i en skade. Der hænger dog oftest små billeder på maskiner, som viser hvordan de skal bruges. Endvidere er det vigtigt at både nybegyndere og mere erfarne mennesker, kender til deres begrænsninger inden for cirkeltræning. Det er bedre at starte med en lavere vægt og derefter øg modstanden, som du bliver stærkere. Ellers vil det igen kunne være en faktor, som kunne udløse en skade.

Derudover må i helst ikke få en vane med at bruge den samme maskine til en muskel gruppe hver gang. Det er vigtigt, i husker at skifte øvelser, for at få noget variation, herunder benyttelse af frie vægte frem for maskiner. Det vil være med til at styrke musklerne, da de ellers ville vende sig til den ene øvelse.  Afslutningsvis er det vigtigt, at i husker at holde hvile dag imellem hver cirkeltræning, så musklerne kan nå at blive genopbygget efter den hårde træning. Hvis du for eksempel træner mandag, må du helst først træne onsdag igen.

Nøglen til cirkeltræning er at udfører et sæt af hver øvelse og derefter gentage de samme øvelser igen, så dine muskler kommer til at anstrenge sig længere ved at give dem mere tid til at slappe af.

Så hvis du ikke har tid til at koordinere din egen træning i fitness centeret, så bør du uden tvivl overveje cirkeltræning som er rigtigt nemt. Du skal bare tilmelde dig på et hold, hvor du så derfra bliver guidet igennem.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *