Sådan kan du benytte stepmaskiner til hjemmetræning

Vi går en kold og mørk tid i møde, hvor turen til det lokale træningscenter syntes længere end normalt. Det kan derfor være svært, at komme afsted og få den ugentlige mængde motion, vi alle har så godt af. Dette kombineret med den fede julemad vi skal kæmpe os igennem, udgør en farlig cocktail for kroppens velbefindende. Her kommer derfor et indlæg om, hvordan du nemt og hurtigt kan benytte dig af en stepmaskine hjemme hos dig selv, og på den måde få dig rørt uden, at du skal bekymre dig om vejret.

En stepmaskine fungerer ved at give en fornemmelse af at man går på trapper, fordi man bevæger benene op og ned på stedet. Det kræver ikke ret meget plads og et minimum af tid. Stepper du dagligt, opnår du de bedste resultater.

Fordelene er altså til at tage og føle på

Når du træner på en stepmaskine vil du hovedsagligt træne og styrke ben- og ballemusklerne. Den kan også hjælpe med at træne kernemusklerne ved maven og den nedre del af ryggen, hvis du forstår at benytte maskinen korrekt. Desuden giver den naturligvis en vis mængde cardiotræning, idet du gerne skulle få pulsen op og lidt sved på panden.

Ikke alle stepmakiner har forskellige niveauer, hvor man kan indstille hårdheden. Kan det lade sig gøre på din maskine, bør du starte ud med at sætte den til svag modstand og øge modstanden lige inden det bliver for let. På den måde er der mindst risiko for at få skader. Når du bruge din stepmaskine bør du være opmærksom på at din overkrop er rank og spændt. Det giver et optimalt udbytte af træningen og god stabilitet på maskinen. Ikke noget med at sløse eller bukke sig fremover, da du så snyder dig selv og risikere at få problemer med rygskader. Start stille og roligt ud og øg farten gradvist. I starten er det nok med 6-12 minutter ad gangen. Efterhånden som du bliver stærkere og din udholdenhed bliver bedre kan du altid putte mere tid på.

Lige et par hurtige råd angående sikkerheden. Placér altid stepmaskinen på en jævn overflade, men aldrig på et tæppe, da det kan virke ustabilt eller skride under dig. Vær sikker på du mestre hastigheden inden du skuer op for dit tempo.

Du kan øge din armstyrke ved at tage et par lette vægte eller kettlebells i hænderne, imens du stepper derud af.

Så har du ikke tid eller bare svært ved at komme afsted til træning kan du med fordel bruge en stepmaskine hjemmet. Den er let at hive frem og efterfølgende gemme væk igen, når du har overstået din træning.

Du kan finde mere inspiration og forskellige stepmaskiner på http://www.abilicaonline.dk/kategori/stepmaskiner/ er du på udkig efter flere guide til at “steppe” så se videoen herunder.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *